23.07.2020

У столиці припинено діяльність організованої групи наркодилерів, які займалися збутом амфетаміну (ФОТО)

    

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно з Київським міським управлінням ДВБ НП України та слідчим відділом Печерського УП ГУНП у місті Києві припинено діяльність організованої злочинної групи, учасники якої виготовляли та збували на території міста Києва психотропну речовину амфетамін (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, члени організованої групи у заздалегідь облаштованій нарколабораторії займались виготовленням психотропних речовин, їх фасуванням та подальшим збутом наркозалежним особам. У ході контролю за вчиненням злочину проведено близько 10 оперативних закупок, за результатами яких встановлено причетність до нелегального бізнесу чотирьох осіб.
 
Організував незаконний бізнес 39-річний киянин разом зі своєю дружиною. Їхніми спільниками були наркозалежні особи.
 
У ході обшуків за місцем проживання учасників групи, а також у приміщеннях та транспортних засобах, що перебували у їхньому користуванні, вилучено пакети із психотропною речовиною загальною вагою близько 250 гр, маріхуану, електронні ваги, пакувальний матеріал, обладнання, яке використовувалась для виготовлення амфетаміну, інші речові докази.
 
Наразі учасникам організованої групи повідомлено про підозру, трьох з них затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
За результатами проведених експертних досліджень буде вирішено остаточну кваліфікацію дій вказаних осіб.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
   
   
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2956