23.07.2020

Столична прокуратура відстояла в суді заборону будівництва біля Національного музею народної архітектури та побуту України

    

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури міста Києва та залишив в силі рішення господарського суду міста Києва про заборону будівництва житлового комплексу на земельній ділянці біля Національного музею народної архітектури та побуту України, що у с. Пирогів.
 
Як повідомлялось, столична прокуратура пред’явила позов про скасування права оренди приватного товариства на 16 га землі вартістю 274 млн гривень, що знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту в районі Національного музею народної архітектури та побуту України.
 
Оскільки товариство розпочало підготовчі роботи на спірній земельній ділянці прокуратура звернулась до суду із заявою про заборону проведення будь-яких будівельних робіт на цій території. 
 
Ухвалою господарського суду міста Києва від 28.05.2020, а також рішенням суду апеляційної інстанції від 23.07.2020 будівництво біля Національного музею народної архітектури та побуту України заборонено.  
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 2902