24.07.2020

Завершено розслідування відносно арбітражного керуючого та посередника, викритих на 125 тис. грн хабара

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 завершено досудове розслідування стосовно арбітражного керуючого та посередника, викритих на вимаганні та одержанні 125 тис. грн неправомірної вигоди та зловживанні впливом (ч. 4 ст. 368-4, ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, арбітражний керуючий у справі про банкрутство суб’єкта господарювання спільно з посередником вимагав від керівника компанії-банкрута 50 тис. гривень за переукладення договору оренди об’єкта нерухомості. Крім того, ще 75 тис. грн підозрювані вимагали за вирішення питання із суддею Господарського суду Чернігівської області про призупинення процесу ліквідації підприємства та реалізації його майна.
 
У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано факт одержання арбітражним керуючим та посередником обумовленої суми коштів двома частинами.
 
Затримано підозрюваних 09.06.2020 в одному з ресторанів Києва після передачі другого траншу неправомірної вигоди у сумі 75 тис. гривень.
 
Наразі матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статей передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Подільського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами та оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3144