24.07.2020

У Києві затримали двох гастролерок, які під приводом «лікувального масажу» ошукали пенсіонерку на 48 тис. грн

    

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру двом зловмисницям, які шляхом обману заволоділи грошовими коштами 73-річної пенсіонерки.
 
Підозрювані познайомились із потерпілою на Оболоні неподалік будинку, де вона проживає, та під приводом надання безкоштовної послуги з лікувального масажу, проникли до неї в квартиру. Потрапивши у помешкання, підозрювані, зловживаючи довірою літньої жінки, виманили у неї заощадження у сумі 1300 доларів США та 13 тисяч гривень.
 
Отримавши від пенсіонерки грошові кошти, шахрайки одразу втекли.
 
Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисниць вдалося  затримати «по гарячих слідах». Грошові кошти, якими вони заволоділи, вилучено.
 
Затриманими виявилися 32-річна уродженка Чернігівської області та 48-річна уродженка Полтавської області, які перебувають у розшуку в інших областях України за вчинення аналогічних злочинів.
 
Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, яке вчинено за попередньою змовою групою осіб (шахрайстві).
 
Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисницям запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі строком до 3 років. Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2865