30.07.2020

Викрито групу осіб, які збували через інтернет незареєстровані медпрепарати від раку та серцево-судинних захворювань

        

Прокуратурою міста Києва спільно із працівниками ГУ БКОЗ СБУ та слідчими ГУ ДФС у м. Києві викрито групу осіб, які організували постачання на територію держави контрабандним шляхом з Російської Федерації, Турецької Республіки та країн Європи незареєстрованих лікарських засобів серцево-судинної та онкологічної групи.
 
Згідно з матеріалами слідства, одержані лікарські засоби зловмисники збували  через інтернет-магазини, не відображаючи при цьому фінансові операції у бухгалтерському обліку та звітності, тобто ухиляючись у такий спосіб від сплати податків.
 
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 212 КК  України, проведено обшуки, у ході яких вилучено понад 2, 5 тисячі упаковок вищевказаних фармацевтичних препаратів на суму близько 3 млн грн. Вказані препарати не мали підтверджуючих документів щодо їх походження чи придбання та зберігалися в неналежних умовах з порушенням температурного режиму. 
 
Наразі слідчі дії тривають. Вживаються заходи щодо визначення розміру завданих державі збитків для надання належної правової оцінки діянням вказаної групи осіб.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3093