31.07.2020

Ексбухгалтера Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури судитимуть за привласнення 1, 6 млн гривень

                  

Київська місцева прокуратура № 10 скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього головного бухгалтера Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури за фактом привласнення грошових коштів та підроблення документів (ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачена протягом 2017-2020 років, зловживаючи службовим становищем, розробила схему привласнення коштів, що сплачувались студентами академії за навчання.
 
Так, отримавши від студентів плату на освітні послуги, головний бухгалтер частину грошей вносила в касу, а решту коштів привласнювала та  розпоряджалася ними на власний розсуд.
 
У такий спосіб обвинувачена привласнила понад 1, 6 млн гривень, заподіявши збитки Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури на зазначену суму. Загалом, під час слідства установлено понад 40 епізодів її протиправних дій.
 
Санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3246