04.08.2020

Погроза вибухом у банку в центрі Києва - затриманому повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва громадянину Узбекистану, який погрожував вибухом в приміщенні банку у центрі Києва, повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту, тобто погрозі вибухом, який створює небезпеку для життя людей з метою порушення громадської безпеки та привернення уваги громадськості до певних його поглядів (ч. 1 ст. 258 КК України).
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідне клопотання скеровано на розгляд до Печерського районного суду столиці. 
 
Слідство встановлює мотиви скоєння злочину.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Як повідомлялося, 3 серпня 2020 року, близько 12.20 год. до приміщення  банку "Універсал банк", розташованого у бізнес-центрі на вул. Богдана Хмельницького, зайшов чоловік із сумками та повідомив, що в них знаходиться вибухівка.
 
Близько 15.00 год. у ході спецоперації правоохоронці затримали вказаного чоловіка у приміщенні банку. Внаслідок події ніхто не постраждав.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3226