07.08.2020

Судитимуть учасників злочинної групи, які організували мережу закладів розпусти з річним обігом у понад 115 млн гривень

                    

Київською місцевою прокуратурою № 3 скеровано до суду обвинувальний акт відносно організатора та 6 учасників злочинної групи за фактами створення та утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, втягнення осіб у зайняття проституцією та легалізації коштів отриманих злочинним шляхом.
 
Встановлено, що група осіб налагодила на території столиці розгалужену мережу закладів з надання послуг сексуального характеру. Вартість послуг у вказаних закладах складала від 600 до 5 тис. гривень за годину.
 
З метою конспірації незаконний бізнес діяв під виглядом масажного  салону, через який відмивалися отримані злочинним шляхом кошти. Річний обіг незаконного бізнесу складав понад 115 млн гривень.
 
За результатами досудового розслідування 7 членам угрупування повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 302, ч. 3 ст. 303 та ч. 2 ст. 209 КК України.
 
З метою подальшої спеціальної конфіскації у дохід держави накладено арешт на 92 банківські рахунки та майно організатора, а саме на 2 земельні ділянки з будинком готельного типу у курортній зоні Яремче, 3 квартири у місті Києві, квартиру у Львові, приватний будинок у Дніпропетровській області та автомобіль.
 
Наразі обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося Деснянським управлінням поліції ГУНП у м. Києві за матеріалами Відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 3.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2558