07.08.2020

1 тис. доларів США за усиновлення – на хабарі затримано начальника Служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації

                

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської місцевої прокуратури № 7 затримано начальника Служби у справах дітей та сім’ї однієї з районних в місті Києві державних адміністрацій, яка вимагала та отримала  неправомірну вигоду (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалів слідства, вказана службова особа, використовуючи владні повноваження, вимагала 1 000 доларів США неправомірної вигоди за безперешкодне усиновлення подружжям малолітньої дитини та надання висновку про доцільність такого усиновлення та його відповідність інтересам дитини.
 
У п’ятницю, 7 серпня 2020 року, після передачі зазначених коштів співробітниками місцевої прокуратури спільно з працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ службову особу викрито «на гарячому» та затримано у порядку статті 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3307