13.08.2020

У Києві викрито групу осіб при спробі збути за 480 тис. євро комплекс моніторингу мобільного зв’язку для негласного отримання інформації

                   

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру трьом особам, яких затримано при спробі незаконно збути за 480 тис. євро спеціальні технічні засоби, призначені для негласного отримання інформації з транспортних телекомунікаційних мереж (ч. 2 ст. 359 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, затримані особи придбали потужний комплекс моніторингу мобільного зв’язку, який згідно закону, використовується  виключно правоохоронними органами та суб'єктами оперативно-розшукової діяльності. Вказаний пристрій дає можливість знімати інформацію у всіх діапазонах мобільного зв’язку, зокрема, «прослуховувати» телефонні розмови і контролювати інтернет трафік.
 
З метою його незаконного збуту зловмисники підшукали особу, яка мала виступити посередником у нелегальній оборудці.
 
Вказаних осіб затримано після того, як вони продемонстрували роботу комплексу та отримали за його продаж 480 тис. євро.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються обставини правопорушення та інші особи, які можуть бути причетні до його вчинення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3172