14.08.2020

Організатор вимагання 5 млн доларів США у керівника банку постане перед судом

                  

Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно особи, яка організувала злочинну схему вимагання 5 млн доларів США неправомірної вигоди від колишнього Голови правління банку.
 
Згідно з матеріалами слідства, у травні 2017 року обвинувачений спільно із службовою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, організував протиправну схему вимагання грошових коштів у сумі 5 млн доларів США від колишнього Голови правління ПАТ «Актабанк» за невжиття заходів про визнання недійсними укладених раніше кредитних угод та нестворення штучних проблем для клієнтів цього банку.
 
Службову особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб затримали у 2017 році після передачі зазначених коштів.
 
Водночас організатору злочину вдалося залишити територію України до затримання, після чого упродовж трьох років він переховувався на території іншої держави.
 
У 2020 році завдяки вжитим прокуратурою заходам місцезнаходження підозрюваного було встановлено та йому повідомлено про підозру.
 
Наразі обвинувальний акт відносно вказаної особи за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 368-4 КК України направлено до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ НП у м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3129