20.08.2020

За хабар у понад 500 тис. гривень судитимуть керівника державного підприємства

     

Прокуратурою міста Києва спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Києві, завершено досудове розслідування за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі директором державного підприємства (ч. 4 ст. 368 КК України).
 
За версією обвинувачення, у 2019 році між державним підприємством та приватною фірмою був укладений договір про надання послуг з охорони майна та прибирання.
 
У подальшому за пролонгацію вказаного договору директор держпідприємства висунув керівнику фірми вимогу у необхідності передачі особисто йому щомісячної плати у сумі 205 тис. гривень. Підприємець був змушений погодитись з вимогою та передав посадовцю частину неправомірної вигоди в розмірі 62 000 грн.
 
Надалі обвинувачений почав вимагати у керівника фірми передати йому всю суму неправомірної вигоди за період з грудня 2019 року по лютий 2020 року, а саме понад 500 тисяч гривень.
 
Під контролем правоохоронців підприємець передав посадовцю обумовлену суму двома частинами, після чого останній був затриманий.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
 
Обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2971