20.08.2020

До 5, 5 років позбавлення волі засуджено чоловіка за аферу з квартирами київського професора

    

За участі прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 Дарницьким районним судом міста Києва оголошено обвинувальний вирок чоловіку за фактами незаконного заволодіння двома квартирами у Києві на підставі підроблених документів  (ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений, діючи у змові з іншими співучасниками, втерся в довіру 63-річному професору фізико-математичних наук, який проживав самотньо, та скориставшись його хворобливим станом викрав правовстановлюючі документи на дві його квартири у місті Києві та паспорт.
 
У подальшому зловмисники підробили ці документи на підставних осіб та використали їх під час нотаріального посвідчення договорів відчуження вказаного майна.
 
Слідством доведено, що саме обвинувачений був присутній під час укладення відповідних договорів відчуження квартир та розпоряджався цим майном на власний розсуд.
 
Сума збитків, завданих діями обвинуваченого, становить понад 3,5 млн гривень.
 
Після дослідження всього обсягу доказів у суді обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі. За результатом судового розгляду чоловіка визнано винним в інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувачений наразі перебуває під вартою.
 
На незаконно відчужені квартири накладено арешт. Вживаються заходи щодо їх повернення.
 
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 2689