25.08.2020

Керівника столичного підприємства судитимуть за несплату майже 10 млн гривень податків

               

За процесуального керівництва прокуратури міста завершено досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків на суму майже 10 млн гривень директором одного із столичних підприємств (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Слідством встановлено, що директор підприємства упродовж 2017-2018 років при нарахуванні орендної плати за землю вказав завідомо неправдиві відомості щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що перебуває у користуванні товариства, в результаті чого ухилився від сплати орендної плати за землю на загальну суму близько 10 млн гривень.
 
За результатами слідства прокуратурою міста направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, а також заявлено цивільний позов про відшкодування завданих збитків.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ ДФС у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 2727