27.08.2020

Ще одного посадовця столичної поліції підозрюють у хабарництві

        

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику сектору кримінальної поліції одного з управлінь поліції в місті Києві за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, у змові  з іншим посадовцем поліції  - начальником територіального відділу поліції в місті Києві – одержали  неправомірну вигоду від власниці кальян-бару, розташованого на території о. Труханів. Так, за щомісячну плату у сумі 800 доларів США поліцейські обіцяли не чинити перешкод її підприємницькій діяльності.
 
Одного з поліцейських, а саме начальника територіального відділу поліції, було викрито після одержання чергового траншу неправомірної вигоди та 18.08.2020 повідомлено про підозру.
 
За результатами подальших слідчих дій 26.08.2020 повідомлення про підозру вручили його спільнику -  начальнику сектору кримінальної поліції, який виступав посередником.
 
Викриття зловмисників проводилося прокурорами спільно територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, за матеріалами ДВБ Нацполіції України та Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2660