28.08.2020

Колишнього суддю та адвоката підозрюють у причетності до легалізації незаконно відчужених об’єктів нерухомості у м. Києві (ФОТО)

                      

Київською місцевою прокуратурою № 7 повідомлено про підозру колишньому судді районного суду Херсонської області та адвокату за фактами легалізації незаконно відчужених об’єктів нерухомості державної, комунальної та приватної власності та винесення завідомо неправосудного рішення.
 
Як установлено слідством, колишній суддя та адвокат діяли у змові з учасниками злочинної організації, які з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи об’єктами нерухомості державної, комунальної та приватної власності у м. Києві на суму понад 200 млн гривень. Досудове розслідування відносно 7 членів цієї групи вже завершено та надано доступ до матеріалів досудового розслідування потерпілим та стороні захисту.
 
У той же час, в межах виділеного кримінального провадження встановлено, що один із суддів районного суду Херсонської області за попередньою змовою з адвокатом (колишнім працівником органів прокуратури), використовуючи своє службове становище всупереч інтересам правосуддя, усвідомлюючи, що у матеріалах цивільної справи відсутні належні та допустимі докази ухвалив рішення про зміну права власності на багатомільйонні об’єкти нерухомості на користь іншої особи.
 
За результатами розслідування прокурорами Київської місцевої прокуратури № 7 колишньому судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 375 КК України та за дорученням прокурора м. Києва повідомлено про підозру адвокату за ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255 КК України.
 
У зв’язку з переховуванням підозрюваних від органів слідства, останніх оголошено в загальнодержавний розшук та вчиняються дії з метою встановлення їх місцезнаходження для подальшого затримання у порядку, передбаченому КПК України.
 
На сьогодні, за позовами прокуратури частину незаконно відчужених об’єктів на суму понад 111 млн гривень вже повернуто територіальній громаді міста Києва.
 
На решту майна накладено арешт та вживаються заходи щодо його повернення належним власникам.
 
Злочинну схему припинено прокурорами Київської місцевої прокуратури № 7 спільно з ГУБКОЗ СБУ, ГУ СБУ у Херсонській області та КМУ ДВБ НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3307