07.09.2020

Чоловік, який здійснив хибне повідомлення про замінування столичного банку, постане перед судом

                    

Київською місцевою прокуратурою № 4 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який здійснив завідомо неправдиве повідомлення про замінування одного зі столичних банків.
 
Так, використовуючи власний мобільний телефон, 56-річний киянин вирішив пожартувати та здійснив дзвінок на спецлінію «102», повідомивши про підготовку вибуху у відділенні банку по вул. Є. Сверстюка у Дніпровському районі м. Києва.
 
Для перевірки вказаного повідомлення були задіяні сили та засоби Дніпровського управління поліції в м. Києві, Державної пожежно-рятувальної частини Дніпровського району м. Києва, відділу вибухо-технічних досліджень НДЕКЦ ГУМВС України в м. Києві та відділу кінологічної служби ГУМВС України в м. Києві, внаслідок чого було дезорганізовано роботу вказаних служб та підрозділів по виконанню покладених на них законом обов'язків.
 
За результатом досудового розслідування обвинувальний акт відносно зловмисника за ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує безпеці громадян та пошкодження об’єкту власності) скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3106