07.09.2020

Смертельна ДТП на мосту Патона: двоє водіїв отримали вирок (ФОТО)

                  

За участі прокуратури міста Києва суд оголосив обвинувальний вирок водіям двох транспортних засобів за фактом вчинення ДТП зі смертельними наслідками (ч. 2 ст. 286 КК  України).
 
Дорожня пригода сталася 16 червня 2017 року близько третьої години ночі на мосту Патона.
 
Згідно з матеріалами слідства, водій вантажного автомобіля Scania, перебуваючи під дією наркотичних речовин (каннабіноїдів та амфітаміну), рухався по проїзній частині мосту ім. Патона у напрямку проспекту Соборності.
 
Перебуваючи на мосту, водій в порушення правил дорожнього руху почав виконувати маневр розвороту через подвійну суцільну. У цей момент у нього врізався «Porsche Cayenne», який рухався позаду у попутному напрямку зі швидкістю 150 км/год. Внаслідок потужного удару пасажир, що сидів на передньому сидінні «Porsche Cayenne», від отриманих травм загинув на місці.
 
Зібраними та безпосередньо дослідженими у судовому засіданні доказами, показами потерпілих, свідків та експертів повністю підтверджується винність обох водіїв у вчиненні вказаної ДТП.
 
Так, установлено, що водій «Porsche Cayenne» керував автомобілем, не маючи посвідчення водія, оскільки на той час був позбавлений права керування транспортними засобами через водіння у стані алкогольного сп’яніння.
 
Крім того, згідно з висновками експертів, за умови руху «Porsche Cayenne» зі швидкістю 60 км/год, що є максимально допустимою швидкістю для цієї ділянки, водій автомобіля мав би технічну можливість уникнути зіткнення із вантажівкою шляхом застосування екстреного гальмування.
 
Враховуючи обґрунтовану позицію прокурора, суд визнав обох водіїв винними у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини, та засудив кожного з них до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3122