08.09.2020

Повідомлено про підозру підряднику, який заволодів чвертю мільйона гривень на реконструкції дитячого садка

                              

Київською місцевою прокуратурою № 5 за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру колишньому керівнику будівельної компанії, який шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів заволодів грошовими коштами управління освіти Оболонської РДА у м. Києві у великих розмірах (ч. 4 ст.191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник підрядної організації упродовж 2016 року, використовуючи своє службове становище, завищив вартість виконаних робіт з реконструкції дошкільного навчального закладу, розташованого в Оболонському районі столиці, шляхом внесення  недостовірних даних до актів приймання виконаних будівельних робіт, які фактично не виконувалися.
 
Своїми неправомірними діями зловмисник завдав збитків управлінню освіти Оболонської РДА на суму у майже 250 тис. гривень.
 
Досудове розслідування триває.
 
За вказані кримінальні правопорушення чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3057