16.09.2020

4,5 років за ґратами проведе «мінер», який зірвав понад 100 засідань в Оболонському райсуді Києва

              

За результатами підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської місцевої прокуратури № 5 судом засуджено до позбавлення волі чоловіка за фактами здійснення неправдивих повідомлень про «замінування» (ч.ч. 1, 2 ст. 259 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2018 по березень 2019 року до правоохоронних органів надійшло декілька неправдивих повідомлень про «замінування» приміщення Оболонського районного суду міста Києва, за наслідками яких було зірвано понад 100 судових засідань.
 
У ході досудового розслідування, яке проводилося місцевою прокуратурою спільно з Оболонським управлінням поліції та Лівобережним відділом МРВ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, особу «мінера» вдалося встановити.
 
Ним виявився неодноразово судимий квартирний крадій, обвинувальний акт відносно якого перебуває на розгляді в Оболонському районному суді міста Києва. Шляхом «замінування» суду чоловік намагався відтягнути призначення йому покарання.
 
Вироком Подільського районного суду міста Києва з урахуванням позиції прокурора зловмисника визнано винним в інкримінованих злочинах та призначено остаточне покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2788