25.09.2020

Жінку, яку обвинувачують у вбивстві 1-річного сина, залишили під арештом на 2 місяці

    

 

У п’ятницю, 25 вересня 2020 року, Голосіївський районний суд м. Києва у ході чергового засідання у справі за обвинуваченням жінки, яка заморила голодом 1-річного сина, розглянув клопотання Київської місцевої прокуратури № 1 про продовження обвинуваченій строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Обґрунтовуючи клопотання, прокурор посилався на тяжкість інкримінованого жінці злочину, відсутність у неї місця проживання, роботи та міцних соціальних зв’язків. Крім того, на думку прокурора, існують підстави вважати, що обвинувачена може вплинути на свідків, які ще не були допитані у суді.
 
За результатом судового розгляду клопотання прокурора задоволено, строк дії запобіжного заходу обвинуваченій продовжено до 23.11.2020 включно.
 
На наступному засіданні суд продовжить допит свідків.
 
Нагадаємо, на початку грудня 2016 року обвинувачена на 11 днів залишила в квартирі двох своїх дітей  - однорічного сина та дворічну доньку. Повернувшись додому, жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – без свідомості.
 
29 серпня 2019 року Голосіївський районний суд міста Києва засудив обвинувачену до 8 років за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).
 
Оскільки прокуратура наполягала на призначенні жінці довічного позбавлення волі за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини), вказаний вирок був оскаржений в апеляційній інстанції.
 
18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури міста Києва, скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.
 
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2927