28.09.2020

Столичні правоохоронці встановили підозрюваного у вбивстві та розчленуванні чоловіка на Оболоні

              

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 слідчими Оболонського управління поліції спільно з оперативними співробітниками кримінального розшуку столичної поліції встановлено та повідомлено про підозру особі за фактом вчинення умисного вбивства.
Так, 1 лютого 2020 року в Оболонському районі Києва поблизу затоки "Собаче гирло" рибалки виявили голову людини, загорнуту у поліетиленові пакети. 9 березня 2020 на березі цієї ж затоки були виявлені інші фрагменти людського тіла, які за експертизою ДНК співпали з частиною тіла, виявленою раніше.
Правоохоронці встановили, що загиблим є місцевий мешканець, 1947 р.н.  За результатами проведеного розслідування за підозрою у причетності до вбивства пенсіонера був затриманий його квартирант, 1983 р.н.
У ході обшуків, проведених у квартирі потерпілого, а також за адресою проживання підозрюваного, правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які підтверджують його причетність до вбивства.
За даними слідства, злочин стався у грудні 2019 року у квартирі потерпілого. Для того, щоб приховати вбивство, підозрюваний розчленував тіло пенсіонера, склав у пакети та втопив в озері. Після цього продовжив користуватися квартирою вбитого чоловіка під видом його онука, а змінив місце проживання лише після того, як родичі потерпілого почали його розшукувати. 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Слідчі дії тривають.
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2710