01.10.2020

Прокуратура через суд вимагає розірвати договір оренди землі на Оболоні вартістю понад 15 млн гривень

                

Господарським судом міста Києва відкрито провадження за позовом Київської місцевої прокуратури № 5 про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки в Оболонському районі столиці.
 
Так, прокуратурою встановлено, що земельна ділянка площею 0,30 га та вартістю понад 15 млн гривень була надана приватному підприємству в оренду на 15 років для будівництва, експлуатації та обслуговування станції технічного обслуговування, складських та офісних приміщень.
 
Проте з’ясувалося, що орендар понад 12 років не здійснює будівництво на орендованій земельній ділянці. Вказане свідчить не лише про відсутність у нього наміру забудови землі, а про порушення ним передбачених договором оренди умов та вимог земельного законодавства.
 
Внаслідок зазначених порушень територіальна громада позбавлена можливості ефективного використання землі та належного регулювання відносин у сфері розвитку соціальної інфраструктури міста.
 
Враховуюче викладене, Київська місцева прокуратура № 5 заявила позов про розірвання договору оренди та повернення землі територіальній громаді.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2841