03.10.2020

Припинено діяльність групи осіб, які налагодили масштабне виробництво наркотиків та їх збут через Telegram (ФОТО)

                  

Київською місцевою прокуратурою № 1 спільно з поліцією Києва задокументовано та припинено протиправну діяльність групи осіб, які займалися виготовленням та збутом на території столиці та інших міст України наркотичних та психотропних речовин у особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Як установлено у ході досудового розслідування, група осіб організувала на території Запорізької області лабораторію з виготовлення наркотичного засобу метадону, а також психотропних речовин амфетамін, метамфетамін та альфа–пвп у промислових масштабах.
 
Замовлення на виготовлені наркотики приймалися через месенжер «Telegram», а оплата здійснювалось на банківські картки або грошовими переводами за допомогою платіжних систем. Після підтвердження оплати замовнику відправлялась посилка з наркотичними засобами або психотропними речовинами. При цьому особи, які відправляли та отримували поштові відправлення в різних регіонах України, використовували засоби конспірації та вигадані анкетні дані.
 
У ході проведення обшуків за адресою розташування лабораторії у м. Запоріжжя вилучено велику кількість обладнання, порошкоподібних та кристалічних речовин, прекурсорів та інгредієнтів.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення підозри організатору та особам, причетним до вчинення злочину. Слідчі дії тривають.
 
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2877