08.10.2020

Викрито потужну нарколабораторію, «продукцію» якої збували через Телеграм (ФОТО)

                 

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно з  співробітниками ГУ БКОЗ СБУ та поліцією Києва припинено злочинну діяльність групи осіб, які займались виготовленням наркотичних засобів та психотропних речовин у особливо великих розмірах та їх розповсюдженням з використанням інтернет-сайтів та чат-ботів в месенджері Телеграм (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
08.10.2020 в межах розпочатого кримінального провадження проведено 9 санкціонованих обшуків на території м. Києва та Київської області, за результатами яких виявлено лабораторію з виготовлення психотропних речовин, а також склад зберігання готової продукції.
 
Так, у ході обшуків вилучено понад 60 кг речовин, ззовні схожих на психотропні речовини PVP та амфетамін, понад 500 літрів прекурсорів, а також обладнання, за допомогою якого можливо виготовляти наркотики. Крім того, вилучено 5 одиниць вогнепальної зброї, понад 150 набоїв до них, документи самопроголошеної незаконної республіки «ДНР» та 9 підроблених водійських посвідченнь.
 
Наразі у порядку ст. 208 КПК України затримано двох громадян, причетних до функціонування нарколабораторії. По завершенню експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення їм про підозру.
 
Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2545