19.10.2020

Слідчого поліції Київщини затримано на хабарі у 4 тис. доларів США (ФОТО)

                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та затримано на одержанні неправомірної вигоди слідчого Бучанського відділу поліції Ірпінського ВП ГУ НП у Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, правоохоронець вимагав від громадянина, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка), неправомірну вигоду у сумі 4 тис. доларів США за не звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та подальше направлення до суду обвинувального акту з угодою про визнання винуватості із узгодженим покаранням, не пов’язаним з позбавленням волі.
 
У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання поліцейським неправомірної вигоди двома частинами.
 
Під час передачі другого траншу у сумі 3 тисячі 600 доларів США правоохоронця було затримано.
 
Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжного заходу. Встановлюються можливі спільники затриманого.
 
Заходи з викриття корупційного злочину проводилися спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, та Головним відділом боротьби з корупцією й організованою злочинністю ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2635