20.10.2020

Посадовця приватного ВНЗ викрито у вимаганні коштів з іноземних абітурієнтів

               

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано на одержанні неправомірної вигоди посадову особу одного з приватних вищих навчальних закладів столиці (ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, начальник відділу по роботі з іноземцями та особами без громадянства систематично вимагав та отримував неправомірну винагороду за видачу іноземним абітурієнтам запрошення на навчання та організацію незаконного переміщення осіб через державний кордон України.
 
У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання посадовцем неправомірної вигоди двома частинами. Після одержання другого траншу у сумі 700 доларів США посадовця затримали.
 
Загальна сума отриманої посадовцем неправомірної вигоди склала 1100 доларів США.
 
Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії та вирішуються питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу. Викриття корупційного злочину проводилося спільно з Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2911