23.10.2020

Кандидата в депутати Київради викрито в організації «сітки» підкупу виборців (ФОТО)

                                  

У четвер, 22 жовтня 2020 року, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури оперативниками УСР в місті Києві ДСР Нацполіції України спільно зі слідчими поліціі Києва викрито кандидата в депутати до Київської міської ради та його помічника в організації «сітки» підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, вказані особи пропонували громадянам винагороду у сумі 1000 гривень за один відданий голос за визначеного кандидата під час виборів, які відбудуться 25 жовтня 2020 року. Розподіл грошей мав відбутися за наступною схемою: 500 гривень до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за певного кандидата.
 
Кандидата у депутати та його помічника викрито під час передачі частини грошових коштів для подальшого підкупу виборців.
 
Під час проведення невідкладного обшуку у фігурантів вилучено списки громадян одного з районів столиці, конверти з грошовими коштами, чорнові записи та інші речові докази.
 
Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення причетним особам про підозру.
 
Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2951