02.11.2020

Смертельна аварія на Майдані Незалежності - водію обрано запобіжний захід

                       

У суботу, 31 жовтня 2020 року, Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту водію іномарки, який спричинив масштабну автопригоду у центрі Києва зі смертельними наслідками.
 
Прокурор у судовому засіданні клопотала про взяття підозрюваного під варту. У зв’язку з цим, рішення про можливе оскарження запобіжного заходу буде прийнято після ознайомлення з повним тестом ухвали.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб.
 
В межах кримінального провадження правоохоронці з’ясовують  обставини та причини смертельної ДТП. Встановлюються та допитуються свідки, вилучаються відеозаписи з камер відеоспостереження тощо.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Нагадаємо, 30 жовтня 2020 року водій, втративши контроль керування автомобілем Land Rover, виїхав на пішохідну зону площі Майдан Незалежності та в’їхав у натовп людей, після чого на проїжджій частині вул. Хрещатик протаранив декілька авто.
 
Внаслідок ДТП двоє людей загинули на місці, ще троє людей - пасажири однієї з автівок, у тому числі 5-місячна дитина отримали травми та були доставлені  до лікарні, їх стан задовільний.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2837