04.11.2020

У Києві затримано двох зловмисників, які вимагали у підприємця 700 тис. гривень (ФОТО)

                     

Київською міською прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України затримано двох чоловіків, які вимагали у підприємця 700 тис. гривень із застосуванням насильства, погрозою нанесення тяжких тілесних ушкоджень та знищення майна (ч. 3 ст. 189 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники з метою заволодіння грошима підприємця надіслали його бізнес партнеру повідомлення із вимогами передати їм 700 тис. гривень, а у разі його відмови погрожували застосуванням насильства над потерпілим та його близькими родичами. Також зловмисники надіслали фото із зображенням автомобіля потерпілого, поруч з яким знаходилася пляшка із запальною сумішшю, тим самим висловлюючи погрозу знищення цього майна.
 
Надалі під час особистої зустрічі із потерпілим один із вимагачів наніс йому удар кулаком в обличчя, після чого висловив погрозу нанесення ще й  тяжких тілесних ушкоджень, якщо останній не виконає вимоги.  
 
Побоюючись за власне життя та життя своїх близьких, потерпілий звернувся до правоохоронців.
 
Зловмисників затримали під час контрольованої передачі їм частини вказаних коштів у сумі 270 тис. гривень.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжних заходів.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3301