19.11.2020

Коментар щодо обшуків у Національному меморіальному комплексі Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності

             

Слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури 19.11.2020 проводять обшуки в службових приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, компанії – генпідрядника та за місцями проживання відповідних службових осіб.
 
Обшуки відбуваються на підставі ухвали Голосіївського районного суду Києва у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що  22.12.2018 між Національним Меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності та приватним товариством  укладено договір генпідряду на виконання вказаних будівельних робіт та перераховано на його рахунок авансовий платіж у розмірі  близько 111, 6  мільйонів гривень, що становило 80 % суми договору генпідряду.
 
Строк виконання робіт був визначений з грудня 2018 року по серпень 2019 року. У той же час у вказаний період генпідрядником фактично не було проведено жодних робіт, навіть підготовчих.
 
Залишок коштів по об’єкту на казначейському рахунку підрядника станом на березень 2020 року становив 9,8 млн грн.
 
З метою фіксації обставин кримінального правопорушення та виявлення речових доказів, які можуть мати суттєве значення для слідства наразі проводяться обшуки в офісних приміщеннях Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, генпідрядника, а також за місцями проживання відповідних службових осіб.
 
 
Наголошуємо, що жодного стосунку до подій під час Революції Гідності вказані обшуки не мають. Слідство перевіряє законність використання бюджетних коштів, виділених на будівництво Музею.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2812