23.11.2020

Трьом поліцейським повідомлено про підозру у викраденні людини

                                                      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та оперативного супроводження КМУ ДВБ НП України слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, повідомлено про підозру трьом співробітникам поліції одного з районних управлінь поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві за фактом незаконного позбавленні волі людини (ч. 2 ст. 146 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, вказані особи, не маючи жодних законних підстав, затримали громадянина, який займався продажем автомобіля. Після чого правоохоронці почали протиправно утримувати цього чоловіка, вимагаючи надати їм грошові кошти в розмірі 10 тис. дол. США за не притягнення до відповідальності за нібито спробу продажу викраденого автомобіля.
 
Отримавши від потерпілого частину «викупу» в розмірі 2 тис. Євро правоохоронці відпустили його.
 
Розслідування триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3302