24.11.2020

У Києві судитимуть екскерівника комунального підприємства за хабар у 50 тис. гривень (ФОТО)

                                                                                       

Київською місцевою прокуратурою № 5 скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього виконуючого обов’язки генерального директора одного із комунальних підприємств столиці та його спільника, викритих на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. гривень (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник комунального підприємства за попередньою змовою із своїм знайомим вимагали від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. гривень за укладення договору оренди комунального майна, а саме нежитлового приміщення загальною площею 500 кв. м, належного вказаному КП.
 
Посадовця та його спільника затримали 15.09.2020 після отримання всієї суми неправомірної вигоди.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Обвинуваченим загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2812