03.12.2020

Прокурор у дебатах попросив 9 років позбавлення волі для обвинуваченого у нападі на співробітника Адміністрації Президента

                    

У четвер, 03 грудня 2020 року, за участі прокурора Київської місцевої прокуратури  № 10 у Шевченківському районному суді міста Києва відбулись судові дебати у провадженні за обвинуваченням громадянина Республіки Вірменія у вчиненні розбійного нападу (ч. 2 ст. 187 КК України).
 
Злочин стався у березні 2019 року на вул. Багговутівській у Києві. Обвинувачений разом зі спільником вчинили розбійний напад  на перехожого, завдавши йому не менше чотирьох ударів в область голови. Тіло потерпілого зранку наступного дня знайшли місцеві мешканці. Загиблим виявився співробітник Адміністрації Президента України.
 
За результатами слідства правоохоронцям вдалося встановити та затримати одного з нападників.
 
Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна.
 
У свою чергу обвинувачений у ході дебатів визнав свою вину частково.
 
Заслухавши сторони, суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого та призначив на 20 січня 2021 року виступ обвинуваченого з останнім словом.
 
Матеріали щодо співучасника злочину виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2638