07.12.2020

Засилено рішення про повернення державі приміщення університету, які незаконно використовувалися під готель

                     

За принципової позиції ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури постановою апеляційного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою Київського національного університету технологій та дизайну.
 
Встановлено, що приватне товариство в порушення вимог інвестиційного договору, укладеного з навчальним закладом, самовільно, без оформлення дозвільних документів, незаконно здійснило будівництво на території університету та передало незаконно збудовані приміщення у користування третій особі для облаштування готелю.
 
Зважаючи на грубе порушення закону, Київська місцева прокуратура № 6  звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з позовом про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, знесення самовільно збудованих об’єктів та приведення земельної ділянки у попередній до будівництва стан, який господарським судом задоволено у повному обсязі.
 
Не погоджуючись із рішенням господарського суду, товариством подано апеляцію, у задоволенні якої Київським апеляційним судом відмовлено, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3036