04.12.2020

Викрито «шлюбного» афериста, який перебуваючи під вартою у СІЗО, заволодів коштами ще декількох потерпілих

               

Київською міською прокуратурою спільно з працівниками державної установи «Київський слідчий ізолятор» та Кіберполіції викрито 34-річного ув’язненого, який шахрайським шляхом заволодів коштами потерпілих у особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, громадянин Молдови, перебуваючи під вартою у Київському слідчому ізоляторі, незаконно використовував мобільний телефон та через Інтернет знайомився із жінками. Надалі, вводячи потерпілих в оману, зловмисник заволодівав їхніми грошовими коштами та майном.
 
За попередніми даними, «шлюбний аферист» заволодів коштами та ювелірними виробами 5 потерпілих на загальну суму 1 млн 300 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення аферисту про підозру. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюватиме Київська місцева прокуратура № 10.
 
Нагадаємо, 34-річний громадянин Республіки Молдова уже відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. Однак, не ставши на шлях виправлення, продовжив вчиняти шахрайські дії. Так, представляючись працівником Адміністрації Президента чи акціонером іноземного банку, чоловік  вводив в оману жінок, обіцяючи одружитися. Одночасно аферист встигав ошукати і їхніх родичів, пропонуючи участь у спільному бізнесі та отримуючи на це кошти.
 
Чоловік перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у столиці у квітні 2018 року. А вже у червні 2018 року аферист здійснив втечу з-під варти, підкупивши конвоїра, однак невдовзі був затриманий та повернутий у СІЗО.
 
На сьогодні, окрім останніх епізодів, зловмиснику інкримінують 7 доведених фактів шахрайства на суму понад 1,5 млн гривень, у зв’язку з чим йому було оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2846