10.12.2020

На лаві підсудних постане підозрюваний у зґвалтуванні 2 та спробі зґвалтування 3 жінок

                                   

Київської міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно 45-річного киянина за підозрою у зґвалтуванні 2 та замаху на зґвалтування 3 жінок.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник орудував на території Голосіївського району столиці з середини 2017 року, та раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі за насильницькі злочини проти статевої свободи.
 
Прогулюючись відлюдними місцями у вечірній час доби, зловмисник підшукував молодих жінок, які були схожі між собою за зовнішніми ознаками.
 
Задля досягнення злочинної мети, зловмисник підходив до них ззаду, накидав на шию ремінь, після чого, застосовуючи грубу фізичну силу, переміщував жінок до лісосмуг. У такий спосіб чоловік зґвалтував 2 потерпілих, у 3 наступних епізодах жінкам вдалося вирватися та втекти.
 
За результатами низки оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити особу нападника та затримати його.
 
Обвинувальний акт відносно підозрюваного за ч. 2 ст. 152 та ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 152 КК України скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Наразі зловмисник перебуває під вартою. За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі  СУ ГУ НП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2616