04.12.2020

Хабар у 40 тис. грн - двом медпрацівникам обрано запобіжні заходи

                  

За клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури № 5 судом обрано запобіжні заходи двом медпрацівникам, викритим у вимаганні 40 тис. гривень неправомірної вигоди за встановлення інвалідності (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Як повідомлялося, двоє медичних працівників, а саме голова спеціалізованої кардіологічної МСЕК № 2 та завідуюча відділенням КНП «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва вимагали від громадянина неправомірну вигоду у сумі 40 тис грн за направлення на медико-соціальну експертизу та встановлення групи інвалідності.
 
Медиків затримали «на гарячому» після одержання частини обумовленої суми.
 
Суд обрав голові спеціалізованої кардіологічної комісії запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 105 тисяч гривень, а завідувачці відділенням - у вигляді домашнього арешту. Також прокурор звернувся до суду з клопотаннями про відсторонення підозрюваних від займаних посад.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
До відома:  27 листопада 2020 року в опублікованому на сайті Київської міської прокуратури повідомленні про затримання вказаних медпрацівників (https://bit.ly/3n1LcQD) допущено неточність при визначенні посади одного із затриманих. Так, замість посади завідувача відділення КНП «Консультативно-діагностичний центр» Святошинського району м. Києва було помилково вказано посаду завідувача кардіологічного відділення КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Святошинського району м. Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2842