14.12.2020

Столична прокуратура вимагає повернути територіальній громаді землі парку ім. Андрія Малишка

                                                                   

Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.
 
Установлено, що вказані земельні ділянки лісового фонду незаконно вибули з комунальної власності та перебували на праві власності у різних юридичних осіб з цільовим призначенням, зокрема, для будівництва та експлуатації торговельно-офісного та розважального призначення, паркінгу, супутньої інфраструктури.
 
У травні 2020 року власник земельних ділянок отримав дозвіл на виконання будівельних робіт та звів навколо земель паркан, що викликало значний резонанс серед мешканців міста.
 
Зважаючи на те, що законодавство України обмежує набуття у приватну власність земель лісогосподарського призначення, а забудова вказаної категорії земель взагалі не передбачена законом Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення земельних ділянок та скасування державної реєстрації прав на них за товариством.
 
Разом з тим, вказаний позов прокурора спрямований на захист конституційних прав мешканців міста Києва на безпечне довкілля, не погіршення екологічної ситуації у столиці та недопущення забудови земельних ділянок лісогосподарського призначення.
 
Підготовче судове засідання за позовом прокуратури призначено на 21 січня 2021 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2916