15.12.2020

Столична прокуратура в апеляції відстояла повернення громаді землі на Подолі вартістю 4 млн гривень

                                                                                   

Постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Київської міської прокуратури та повернуто у власність територіальної громади міста Києва земельну ділянку площею 0,1540 га вартістю понад 4 млн грн на вул. Сирецькій у Подільському районі м. Києва.
 
Установлено, що Київрада надала товариству землю у довгострокову оренду у зв’язку з переходом до нього права власності на будівлю площею 68 кв.м, яка на ній розташована. При цьому площа виділеної земельної ділянки виявилася у 22 рази більшою, ніж  площа вказаного об’єкту, та є неспівмірною.
 
Крім того, рішення про виділення землі було прийнято Київрадою з порушенням вимог земельного та містобудівного законодавства, без проведення земельних торгів та без внесення змін до Генерального плану м. Києва.
 
За таких обставин, Північний апеляційний господарський суд погодився з рішенням господарського суду міста Києва та доводами прокурора, і відтак визнав обґрунтованими підстави для визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним договору оренди та визнання відсутності права користування земельною ділянкою у приватного товариства.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2636