18.12.2020

Групу осіб, які викрали молодика та вимагали 3 тис. доларів США, взято під варту без права застави

                      

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи чотирьом особам, які викрали людину та вимагали 3 тис. доларів США (ч. 2 ст. 146,  ч. 2 ст. 189 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, четверо зловмисників домовилися з потерпілим про зустріч з метою купівлі у нього картриджу для електронної сигарети. Зустрівшись, зловмисники накинулися на потерпілого, нанесли декілька ударів по голові та тілу, після чого силоміць помістили на заднє сидіння автомобілю, та стали рухатися у невідомому напрямку.
 
Встановлено, застосовуючи насильство та погрози, зловмисники вимагали від чоловіка перерахувати на банківський рахунок 3 тис. доларів США. Під страхом за своє життя потерпілий виконав вимогу злочинців, та став телефонувати знайомим, щоб ті перерахували кошти.
 
За оперативного реагування правоохоронці розшукали вищевказаний автомобіль та затримали 4 осіб, які незаконно утримували чоловіка.
 
Наразі за клопотанням місцевої прокуратури, судом до усіх підозрюваних застосовано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2573