19.12.2020

Прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який напав на журналістку під час прямого ефіру (ФОТО)

           

Київською місцевою прокуратурою № 6 спільно із Печерським управлінням поліції повідомлено про підозру 31-річному чоловіку, за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістки одного з телеканалів, що мало місце 28 листопада на території парку «Слави».
 
Встановлено, що підозрюваний, підійшов до журналістки, яка в цей час здійснювала репортаж з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та вибив із її рук мікрофон і свічку, а також почав штовхати дівчину. При цьому він агресивно висловловив своє невдоволення і пішов геть.
 
У ході досудового розслідування правоохоронцям вдалося встановити особу нападника. У ході обшуку за місцем його проживання, виявлено речові докази, зокрема одяг у якому чоловік перебував під час нападу на журналістку.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
Крім того, вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.
 
Максимальна санкція покарання передбачає обмеження волі строком до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2792