21.12.2020

Завершено слідство відносно підозрюваного у вбивстві священнослужителя, скоєному у Києві 5 років тому

                                                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчим управлінням ГУНП у місті Києві завершено розслідування особливо тяжкого злочину, скоєного 5 років тому, а саме умисного вбивства священнослужителя однієї з православних церков міста Києва (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Вбивство було скоєно ввечері 25 липня 2015 року у під’їзді багатоповерхівки на проспекті Героїв Сталінграду.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що двоє осіб двічі вистрелили в священнослужителя, влучивши йому в голову. Після скоєного зловмисники покинули місце злочину, заволодівши особистими речами потерпілого.
 
Проведеними слідчими (розшуковими) діями правоохоронці встановили одного із нападників. Ним виявився 46-річний киянин, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності.
 
Відповідно до вимог ст. 290 КПК України матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.
 
На теперішній час підозрюваний перебуває під вартою.
 
Матеріали відносно спільника, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2976