22.12.2020

2 млн грн «відкату» керівництву держпідприємства при Мінмолодьспорту за підписання фіктивних актів поставки товарів – викрито підприємця та переможця тендеру

                                                                                      

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 викрито представника підприємства, який спільно із переможцем тендеру неодноразово намагався підкупити керівника держпідприємства та заволодіти бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що представник суб’єкта господарювання, разом із переможцем тендеру на закупівлю спортивного обладнання, звернувся до керівництва державного підприємства підпорядкованого Мінмолодьспорту з пропозицією підписання фіктивних актів приймання-передачі товару та його оплати в розмірі 2,7 млн гривень, без фактичної поставки вказаного спортобладнання, за що пропонував «відкат» у розмірі 10 % від вартості товару.
 
Крім того один із затриманих запропонував керівництву держпідприємства прийняти раніше поставлений товар вартістю 1,6 млн гривень, який не відповідає технічному завданню, за що пропонував неправомірну вигоду у розмірі 30 % від зазначеної вартості та 10 % за відтермінування строків поставки товару на загальну суму 14 млн гривень.
 
Таким чином, загальна сума неправомірної вигоди запропонованої керівництву держпідприємства становить близько 2 млн гривень, які вони обіцяли надати після фактичного надходження державних коштів на рахунки переможців тендерів та їх обготівковуння.
 
Підприємця та переможця тендеру затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після підписання актів приймання-передачі товару на суму 2,7 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Викриття злочину проводилося спільно із Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2984