23.12.2020

Смерть співробітника СБУ - обвинувальний акт відносно підозрюваних скеровано до суду (ФОТО)

             

Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування за фактом вчинення розбійного нападу на співробітника СБУ та нанесення йому тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до настання смерті (ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, 14 липня 2020 року  приблизно о 23 годині 30 хвилин, знаходячись на вул. Йорданській підозрювані здійснили розбійний напад на потерпілого.
 
Один із зловмисників завдав чоловіку удар в ділянку голови, після чого нападники заволоділи його особистими речами, а саме мобільними телефонами, банківською карткою, сумкою та документами, та зникли з місця скоєння злочину. Тіло потерпілого без ознак життя знайшли перехожі.
 
Невдовзі нападників затримали. Ними виявилися двоє чоловіків 1990 та 1997 р.н., які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності: один з них наразі є обвинуваченим у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді в Оболонському районному суді столиці, а інший раніше засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження.
 
Наразі обвинувальний акт відносно 23-річного підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Відносно 30-річного зловмисника, який наніс потерпілому смертельний удар, до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом. Оскільки у ході слідства встановлено, що той страждає на шизофренію та є неосудним.
 
Наразі відносно обвинувачених продовжено запобіжні заходи у виді тримання під вартою та поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3107