24.12.2020

Несплата 56,6 млн гривень податків - судитимуть керівника столичного підприємства

         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків на суму 56,6 млн гривень директором одного із столичних підприємств (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
Слідством встановлено, що директор підприємства, яке видає візи громадянам для виїзду за кордон упродовж 2014-2017 років за попередньою змовою із групою невстановлених осіб в порушення вимог Податкового кодексу України, не сплатив до бюджету 56,6 млн гривень податків, під час фінансово-господарських взаємовідносин з іноземною компанією.
 
Наразі матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду разом із позовом прокурора про відшкодування державі збитків на суму 56,6 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ ДФС у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2742