04.01.2021

Столичного підрядника підозрюють у привласненні коштів, виділених на ремонт дитячих садків

                                                                           

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської місцевої прокуратури № 4 слідчими Дніпровського УП ГУНП у м. Києві спільно з працівниками УСР у м. Києві ДСР НП України викрито керівника підрядної організації у привласненні бюджетних коштів, виділених на ремонт комунальних об’єктів у Дніпровському районі столиці.
 
Установлено, що між Управлінням будівництва Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації та товариством був укладений договір щодо проведення ремонтних робіт у двох дитячих садках та приміщенні РДА.
 
Однак, не виконавши роботи у повному обсязі, директор товариства вніс неправдиві відомості до офіційних документів та заволодів коштами територіальної громади у сумі понад 150 тис. грн.
 
За результатом розслідування підряднику повідомлено про підозру за ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Вирішується питання про обрання останньому запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2863