12.01.2021

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно одеситки, яка вербувала жінок для сексуальної експлуатації в Туреччині

                

Київською місцевою прокуратурою № 6 завершено досудове розслідування відносно мешканки м. Одеса, яка займалася вербуванням жінок і переправляла їх до Турецької Республіки з метою сексуальної експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 40-річна одеситка, змовившись з громадянином Турецької Республіки, підшукувала у столиці молодих жінок, які перебували у скрутному матеріальному стані.
 
Жінкам пропонувалась робота на території м. Стамбул у сфері надання сексуальних послуг із привабливим прибутком, частину якого необхідно було передавати роботодавцю. Зловмисницю затримали в Одеському аеропорту під час спроби переправлення двох жінок через державний кордон України до Туреччини.
 
За результатами розслідування обвинувальний акт відносно жінки скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2445