16.01.2021

2 500 доларів США за акредитацію підприємства - посадовців Національного агентства з акредитації України викрито на хабарі

                                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито двох посадовців Національного агентства з акредитації України (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Встановлено, що двоє високопосадовців Національного агентства з акредитації України вимагали від представника транспортного агентства неправомірну вигоду у розмірі 2 500 доларів США за позитивне вирішення питання про видачу атестата про акредитацію вказаного підприємства.
 
Посадовців викрито «на гарячому» під час одержання ними вказаної суми.
 
Наразі затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.
 
Викриття злочину проводилося співробітниками прокуратури спільно з слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Головного оперативного управління ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 5244