20.01.2021

Директору столичного підприємства повідомлено підозру через смерть робітника

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 19.01.2020 повідомлено про підозру директора приватного товариства у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини.
 
рагічний випадок стався 14 лютого 2020 року на вул. Набережно-Луговій у Києві під час виконання вантажно–розвантажувальних робіт на території одного з заводів.
 
До виконання цих робіт керівник фірми залучив 38-річного заробітчанина, уродженця Хмельницької області. Останній у ході виконання доручених йому робіт вийшов із навантажувача та став під кареткою підіймального механізму з вилочним захватом навантажувача, яка раптово почала неконтрольований рух вниз, придавивши його. В результаті отриманих травм чоловік загинув на місці.
 
За результатами розслідування директору товариства, який відповідно посадових обов’язків несе безпосередню відповідальність за дотримання на підприємстві вимог охорони праці, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 272  КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, особою яка зобов’язана їх дотримуватись, що спричинило загибель людини.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2621